Ötödik nap

Címkék: kihívás tai chi fa kecske

2015.02.16. 07:24

wooden_goat.pngA fa kecske évének eljövetelével elkezdődött a negyedik száz napos kihívás is. Február 12 és május 22 között a kecske addig bögdös a szarvaival, amíg neki nem állsz gyakorolni.  A fa elemű év elvileg úgy is jó a tanulásnak, most lehet, száz napig mindenképppen.

Az idei vállalásaim nagy része a tavalyi folytatása, hiszen ez egy vég nélküli folyamat. Éppen ezért sok új dolog nem fért bele, de úgy is változnak, bővülneka  gyakorlatok. Szóval unatkozni nem fogok

Gyakorlatok nagy része belső munka, így külső hatása annyira nem lesz talán, de a dolgokhoz való hozzáállásomban lehet változás, amire igazából kíváncsi is vagyok, és cél is.

Nei gong mellett újra elkezdtem tanulni egy wudang pusztakezes formát. Száz nap végére tudni kell végig, és nem csak végig, hanem szépen is.

Ha a tanulásból ez még nem lenne elég, akkor edzéseken nekiálltunk tanulni a 108-as formát is, ami szintén kihívásokat rejt magában.

Egyelőre annyit tudok mondani, hogy mindenhol izomlázam van. Fák minden egyes testrészem, valamint kapott javaslatok alapján a teljes légzés könnyebben megy, utolsó fázis után még egy kis kilégzés, és utána kezdődhet elölről.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr887179217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása