Tai Chi gyakorlása közben az ember egész teste, izmai ellazulnak.  A külső hatásoknak nem izombó ellenállni akar, hanem inkább beengedi, kikerüli, eltereli.

 Hétköznapi életre lefordítva miért is jó ez?

Gondolom az mindenki előtt világos, hogy ha valami meg van feszülve, kemény, rideg, akkor sokkal könnyebben el tud törni, tönkre tud menni. Ráadásul ez a merev hozzállás a felmerülő problémák kezelésében is gátat állíthat. Ha erőből, leményen akarunk valamit kezelni, akkor ha mi vagyunk az erősebbek sikerül, ha nem akkor pedig összetörhetünk.

Olyan eset is előfordulhat, hogy a megszokottól eltérő dolog, váratlan esemény, történik, és nem a megszokott életünknek megfelelően, csak nézünk, és nem tudjuk, hogy mihez kezdjünk vele. Két lábbal a földön, de mindkettő a földbe gyökerezve mozdulatlan.

 Tai Chi-ból átvett alapelvek szerint a fenti történések nagyon könnyen elkerülhetőek, a felmerülő problémák kezelése sokkan jobban, gördülékenyebben fog menni. Egészen biztos, hogy nem akarunk mindennek az útjába állni, és megakadályázoni azt erőből, ha van rá más megoldás is.

Lehet, hogy mások számára egy kicsit nem törődömnek tűnünk, de miért vegyük fel mások problémáját?

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr407447804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása