tu_a_tenger.jpg'Eight forces sustain creation:
Movement and stillness,
Solidification and fluidity,
Extension and contraction,
Unification and division.'


(Ueshiba)

Gyönyörű tai chi formát bemutató képek - arttaichi.com

Ki mondja meg, hogy melyik technika látható a képen, anélkül, hogy megkeresné a galériában, ahol megtelálható a név.

A tegnapi mintát követve ma is elsőnek a komplexumot csinálom meg.

Faállás közben eleinte nem igazán éreztem, hogy az energiáknagy erővel áramolnának, aztán megéreztem valami meleget, és remélem, hogy nem bepisiltem.

Testsúlyáthelyezés közben a húzás/tolás mellett igyekeztem eljutni a nullától a száz százalékig, majd vissza. Kellemes és hasznos utazás.

Felhő kezek közben szokásosan a combok belős fele fájdogált, a csipő nyílt. Most viszont már érzem a fenékizmog mozgolódását is. Lehet, hogy csak a lovaglóállásra várnak. Ne várassuk sokat őket.

Az első lovaglás után szintén a combok belső fele és a csipő nyitás a hangsúlyos, minden más nagyjából rendben volt. Nem is érzem, hogy valahol máshol is fájna a lábam. Várjuk ki a végét.

Igazából még mindig a gyakorlatból való kiállás a legnehezebb, kinyújtani a lábam, illetve összezárni őket vagy-vagy tudom, de a kettő egyszerre már időnként túllép a kereteken.

Addig is felteszem a lábam a 'magasba' ás hajolgatok rá, mert így szép az élet, vagy valami ilyesmi.

Még egy lovagláson túl, iszonyatosan feszülő beslő combizmok, majd remegő lábak, és a vádli se maradt ki a sorból.


Egy kis segtíség a fenti kép megfejtéséhez, igaz, mi egy kicsit máshogy gyakoroljuk. A formában biztos, de felismerhető, szép, és sok hasznos tanácsot tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr745139405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bátori Ági 2013.03.19. 13:11:34

Na, hát megkerestem, mert nem ismertem föl a rajzról a 48-as forma 27. Tű a Tenger Fenekén nevű technikájának mozdulatát.
Te, ez a fószer a rajzon szörnyen kitolja a popóját, javasolt egy kettes vagy inkább hármas fokozatú csipő billentés... :P
Jó a link nagyon, érdekesek a rajzok. Köszi!:)

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2013.03.20. 04:54:57

:) nah igen

de tenyleg szepek a kepek es a video meg hasznos utmutatasokkal is szolgal
süti beállítások módosítása