Fifty Three

'The totally awakened warrior can freely utilize all elements contained in heaven and earth. The true warrior learns how to correctly perceive the activity of the universe and how to transform martial techniques into vehicles of purity, goodness, and beauty. A warrior's mind and body must be permeated with enlightened wisdom and deep calm.'


Tegnap szembesültem vele, hogy egyik tai chi-s gyakorlótársam sokkal szélesebb állásban csinálja a lovaglást, mint én, így egy kicsit az eredményeim átértékeltem. Ma ismét próbát teszek a body builder lóval, talán nem dob le a hátáról.

Megcsináltam az első gyakorlatot, a fentiekhez hűen egy kicsit szélesebb állásban. Visszatért a huubazzz érzés. Elsősorban a comb belső fele, és a csípőnyitás játszott szerepet, később már az első combizmok is elkezdtek remegni. Jó kis szórakozás.

Második lovat is megültem, nem mondom, hogy könnyen adta magát, tényleg jól kigyúrta az izmait. Lassan én is, vagy belehalok. Talán az eleje kicsit könnyebb volt, mint az első állás, de lehet, hogy csak azért, mert kicsit melegebb volt a lábam. A második felében minden lábam haláltáncot járt, remegve, kiabálva, izzadva. Viszont utána érzem a jól munka megérdemelt jutalmát, és persze az izomlázat.

Érzésre segíti a szablya forma pontosított részeit jobban megcsinálni, csak ne kelljen egy lábra állni.

A gyakorlat ebben a formában eredményesebbnek is mondható, ha az örök alapelvet vesszük alapul: akkor jó, ha  fáj. Egy kis pingpongozással megdobva tényleg minden lépésnél érzem a kényszert, hogy felkiáltsak.

Esti komplexum lefekvés, és tanulás elött.

Tiszta szerencse, hogy a lovaglóállás csípőnyitása után, a komplexum testsúlyáthelyezése alatt nem érzek semmi ehhez fogható érzést, valamint a felhő kezek is repüléssel telnek, és nem fogcsikargatással a belső combizmok miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr165194307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása