Egy kis irodalmi ajánló lányok/nők részére, de akár férfiak is olvashatják, de elsősorban nem nekik szól, akik úgy érezték, hogy Mantak Chia - Csontvelő Nei Kung könyvének bizonyos részei nem találkoznak az általuk elfogadott normákkal.

Az ő figyelmükbe ajánlom Maitreyi D. Pionték: Nő és a taó című könyvét.

'A taoista szemlélet szerint a nők belsőleg jangok (férfiasak, erősek és kemények), kívül pedig jinek (nőiesek, gyengék és puhák) vagyis éppen fordítva, mint a férfiak. Manapság azonban a nők megfeledkeznek belső erejükről, és a férfiakat próbálják utánozni, ez a törekvés viszont gyengíti testüket és kibillenti őket az egyensúlyból. Minden nőnek rá kell tehát jönnie, hogy a cél nem a férfiakhoz való hasonlatosság, hanem hogy felfedezzék a nő valódi természetét. A nő és a Tao útmutatóként szolgál minden olyan nő számára, aki szeretné jobban megismerni és megérteni saját testét, érzéseit és szexualitását. Segít abban, hogy az Olvasó ne hátrányos adottságnak, hanem erőnek érezze a gyengeségét.'

Hasonnló, részeben ugyanazok a gyakorlatok vannak benne, mint a nei kung könyvben.

* * *

update

Kicsit figyelmesebben átnézve a könyvet a 'vitatott' részek is előkerülnek

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr325008231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása