Hétvége megint kedvez arra, hogy a gyakorlatokat egyben, vagy viszonylag egyben csináljam meg. Ilyenkor, amikor ténylegesen van idő a gyakorlásra sokkal lustább vagyok.  


Kezdjük megint a lovaglóállásaal, és nézzük mit mutat az óra. Mondjuk ez nem nehéz kérdés: az időt.

A lovaglóállással megint sikerült befűteni, peidg csak két perces gyakorlatokat végzek, aztán a táv harmadától/felétől növelem a napi adagot.

Egy újabb, 02:10-es gyakorlat után. Nézzük is meg, hogy ugyan már mire is jó ez a gyakorlat. Néhány oldalt megnézve a következőket találtam:

  • jobb egyensúly, szélesebb állás
  • gravitációs közőont sülyeszése (jobb megfejtők között cukorkát sorsolok ki). de szerintem mindenki érti miről van szó
  • erős lábizmok, ugye, egy egészség az erős lábbakkal kezdődik
  • yin és yang, ha mást nem is, az üres és teli érzés
  • egészség, ébrenlét, energia

Mellesleg lovaglóállás közben jól lehet gyakorolni a lélegzést is.

'If the horse riding stance is done correctly and with breathing exercises it is perhaps the quickest method of building up Qi in the practitioner and there are real health benefits to be gained'

Nyújtásnál kellemesen húzódnak a hátsó izmok, amik lovaglóállás közben az egyik irányba, most visszafelé is. Lábra hajolgatáskor leginkább a vádlim érzem. Igen, azt hiszem az lesz a gyenge pont.

Nézzük a komplexum mennyire alkalmas álom hozásra.

Most nem a combom belős fele akart görcsölni a lovagló/faállás kettősnél, hanem az első része, combom belső fele a felhőkezeknél jelentkezett, mikor is rájöttem, hogy jó, hogy mélyebben vagyok, de a derekam nem túl egyenes, és igyekeztem beforgatni, ami a fentebb leírt eredménnyel járt.

Egy biztos: bármelyik gyakorlatot is csinálom fáj a popsim, valamint, ha az egészség az erős lábakkal kezdődik, akkor - érzésem szerint - száz nap múlva ki kell csattannpm az egészségtől, feltéve, hogy lábra tudok állni.

Aludni nem tudom hogy fogok tőle, de sétálni nagy valószínűséggel nem megyek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr355098435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása