Mostanában elég gyakran szokott fájni a derekam ülés közben, ami nem mondható igazán kellmes dolognak. Kicsit megvizsgálva a dolgot rájöttem arra, hogy nem az a csoda, hogy fáj, hanem az lenne, ha nem fájna. Amilyen pozicíókat fel tudok venni ülés közben, kitekerve, hajlítva, folyamatosan terhelem. Az ember szörnyű dolgokat tud művelni a testével a 'kényelem' miatt.

Viszont, ha kiegyenesítjük a fejtető és a gát közötti huzalt, akkor a fájdalom rögtön csillapodik, valamint az energiapályák is szabadabb utat kapnak. Nem azt modnom, hogy nem furcsa érzés az elején egy kicsit.

Mások akár meg is jegyezhetik, hogy karóba húztak minket, úgy ülünk, és valójában igazuk is lesz, csak nem egy külső eszközről van szó, ami segít a helyes testtartásban.

Kezdem megérteni, hogy pl. légzőgyakorlatok esetén miért a szék szélére ültünk.


A képek erről az oldalról származnak

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr705439520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása