Lusták sportja

Címkék: élet gyakorlás tai chi

2014.11.15. 16:22

Edzések alkalmával is már sokszor, sőt annál is töbször elhangzott, hogy a tai chi a lusták sportja, hiszen nem használuk az izmainkat, nem fejtünk ki erőt. Nagyjából csak a tartóizmok vannak terhelés alatt, a többi dolgot eléntézi a helyes tartás, a struktúra. Védekezés során se erőt az erő ellen elvet használjuk, az sok jóra úgy se vezetne, mindig van egy, vagy több, erősebb, hanem elvezetjük a másik erejét.

Mindez nagyon szép, és nagyon jó is, csak az mintha kimaradna, hogy előtte viszont sok-sok vér és izomláz vár a kedves gyakorlóra. Minél több időt töltött el a tai chi megismerésével, annál több időt követel magának az évek során. A tudás és a tanulás kéz a kézben jár, jelen esetben gyakorol.

Persze, persze a tai chi nem csak egy sport, hanem maga az élet, és annak minden területén tetten érhető, és segít is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr636899983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása