Átfordultunk a vízkígyó évébe, ami magával hordozza az idei kihívás kezdetét is

vizkigyo.jpga Millenárison megtartott ünnepségre kilátogatva sok Kínával  kapcsolatos információhot meg lehetett tudni, többek között megtanultam milyen módon kell fogni az evőpálcikákat. Lehetett ismerkedni a kaligráfiával, különbőző teakkal, könyvekkel, és természetesen a harcművészeti bemutatók, előadások.

Visszatérve a kihíváshoz ..

lovagloido_01.jpgnapközben lehetőségem van arra, hogy a lovaglóállást gyakoroljam, és élek is vele. Az első hivatalos gyakorlaton túl:
1:33:790
és fájó belső combizmok, egyelőre úgy néz ki ez lesz a gyenge pont. Az állás nem is olyan nehéz, viszont utána felállni belőle.
második kör:
01:40.422
most inkább combom hátsó felében érzem messzemenőleg a gyakorlatot.
harmadik kör:
01:45.763
és remegő lábak, viszont a válszéles guggolás egész könnyedén megy.
Ráadásként csináltam még egy negyedik kört is: 1:481.386.

Túl az első napon a remegő lábak jelzik, hogy valami történt. Azt hiszem ez a sorrend megfelelő lesz:

  • lovaglóállás
  • komplexum
  • nyújtás

úgy is, hogy a lovaglóállást más időpontban végeztem el.

Komplexum végzése közben egyelőre keresem a megfelelő állást, próbáltam hosszabban, mélyebben, lélegzéssel, üres/teli váltakoztatása.  Egy közös pont volt, így is, úgy is éreztette hatását.

A nyújtás egész más élményt ad, ha az ember nem egyedül végzi, hanem más segítségével, aki nem biztos, hogy engedi a lazsálást, bár valamennyire még össze kell csiszolni kettőnk munkáját, hogy meddig mehet, és honnan nem jön már vissza a lábam.

Megpróbálkoztam a 'teknősbéka' pózzal, ami viccesen néz ki, viszont végrehajtása közben egészen másra gondoltam.

Mindenesetre az első nap kipipálva.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr265073838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása