Lassan már tradicionálisnak mondhatóan ismét kezdjünk egy idézettel:

'The chi is rooted in the feet,
Springs from the legs,
Guided by the waist,
Expressed in the hands.'

tai chi poem

Úgy érzem, hogy ez a kis versike elég jól leírja a lovagló- illetve faállást is. Ezeket emelem ki, hiszen ezeket csinálom napi szinten, de az erős láb az egészség alapja. Az is igaz, hogy egyes formagyakorlatok közben nagyjából ezeket a megfogalmazásokat követjük.

Ma délelőtt úszás-szauna-pezsgőfürdő hármassal telt el, ennek megfelelően minden adott volt ahhoz, hogy az egész napot végigaludjam, de ehgelyett jön a lovaglás. A nyújtás, komplexum pedig a szépség és a szörnyeteg keresésével fog eltelni.

Első részeredmény: 02:16.831. Igazából hülyeség részidőnek nevezni, hiszen egy hétig egy időt csinálok a tervek szerint, és ezt növelem öt másodpercekkel. 1:30 és 1:50 között volt egy elég kemény holtidő, amikor úgy éreztem, hogy nem csak az idő hal meg.

Ez volt a terv, a megvalósítás pedig maradt a falak között, így legalább nem kell hazajönnöm, még több lépést tennem, elég elterülni a padlón. Vége. Mára.

Mai nyújtás során leginkább a vádlimra mentem rá, egy olyasmi gyakorlattal, mint jógában a házikó állás, csak most nem négykézláb, hanem állva, valamint egyszerre csak az egyik lábam akartam kitörni. Ez a gyakorlat jó, mert bármikor, bárhol lehet csinálni, nem néznek rád furcsán. Nem annyira.

Arra is rájöttem, hogy a mosógépet egyéb módon is fel tudom használni, felteszem a tetejére a lábam, mintha szeretnék fellépni rá, de nem teszem meg, így viszont tudja nyújtani az elülső combizmokat. Ezt az évet is megúszta.

A sorrend nem biztos, hogy a legjobb volt, a végére kellett volna hagyni a szaunát.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr35109526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása