Harmincegyedik nap

Címkék: butterfly tai chi Zhuangzi

2013.03.13. 07:20

'Once Zhuangzi dreamt he was a butterfly, a butterfly flitting and fluttering around, happy with himself and doing as he pleased. He didn't know he was Zhuangzi. Suddenly he woke up and there he was, solid and unmistakable Zhuangzi. But he didn't know if he was Zhuangzi who had dreamt he was a butterfly, or a butterfly dreaming he was Zhuangzi. Between Zhuangzi and a butterfly there must be some distinction! This is called the Transformation of Things.' (2, tr. Burton Watson 1968:49)

A fenti történetre illeszkedik egy másik klasszikus is:

'Oh ha rózsabombó lehetnék, rámszállnának a lepkék'

A komoly filozófiai eszmefuttatás után jöjjön a napi gyakorlás kezdete egy kis lovaglással.

Az első állás kipipálva. Mindig kicsit félve indulok neki, hogy nehezebb lesz, mint volt, a megtapasztalt érzés eltűnik, de nem. A fájdalom marad.

A hát egyenesítése miatt, szerintem, a derékfájás is megvan, viszont nekilendóltem, és a 2:25-ös idő helyett csináltam egy 2:30-at. Mondjuk nem olyan nagy különbség, de a jövő heti teszten átmentem.

A két gyakorlat között olyan sok idő telt el, hogy szinte újra merev lábbal álltam neki a gyakorlatnak. Elején nem volt olyan mély, de azért belesülyedtem, örültek is a belső combizmok. valamint a vádli és a fenékizmok is jajveszékelésbe kezdtek.

A viszonylagos merevségnek köszönhető, hogy a lábfejeim nagyobb szöget zártak be, mint eddig. Kicsit jobban odafigyelek rá.

A gyors harmadik gyakorlat  megint hozta az eddigi eredményt, simán lemenni mély állásba és ott is maradni, a lábfejek jobban összezárva, viszont a hát nem annyira egyenes, és az erre varó törekvésbe megfájdul a derék.

Kicsit emelve az adagot a  mai három állás összesen 07:34.126-os idővel írható le.

Mai napi edzés elég botrányosra siekredett, a kedvem is kb olyan volt hozzá, de pl a sarok mellé ülés bal lábbal beleillett volna egy horrorfilmbe is.

Azt is megtudtam, hogyha lovaglóállás közben a comb nem víszintes, akkor az nem jó, vissza a jobban fájó pozicíóhoz. Miért is nem lepődök meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr395129231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bátori Ági 2013.03.14. 01:27:43

Jók az idézetek.:) Mennyire nem egyszerű helyesen kivitelezni a lovaglóállást! Klassz, hogy írsz róla, mennyi mindenre kell figyelni.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2013.03.14. 07:48:00

@Bátori Ági: köszönöm
az idézetet most képkeresés mellett találtam, igazából ismertem, de nem is gondoltam rá

nah igen, minden gyakorlatban van valami új, amire nem is gondolnánk

dokumentálva vissza lehet olvasni, hogy mi és hogy történt
süti beállítások módosítása