Fifty Six

'A good stance and posture reflect a proper state of mind.'


Ezzel a gondolattal egybe vág Chen Man Ching gondolata az erős lábakról. Az egészség, és  tai chi alapjai az erős lábak. Cheng Man Ching féle gyakorlat szerint naponta egy-egy lábon pár percet áldogálunk. Pont ez hiányzik még nekem.

Most pedig nézzük, hogy miből is élünk: komplexum, lovaglás, nyújtás szentháromság.

Első körben megint a csípőn nyílt leginlább, egyéb izmpmat annyira nem érzem, talán majd a következőben. Lássunk csodát.

Második kör általában véve könnyebb, mint az első, bemelegedett lábak. A súlyáthelyezés jobb lábbal elöl sokkal jobban megy, szinte vízszintes combbal, de azért ennek megvan az ára. A bal láb viszont sokkal bénább, nagyon nincs olyan szinten, és így is jelentős mértékben növelni tudja a fájdalom érzést.

Megvan a harmadik kör is, bal lábbal elöl is egész pofás volt a súlyáthelyezés, viszont jobb lábbal simán begörcsöltettem. Szépen mélyen, hosszan .. Aztán jajgatva egy kicsit visszább véve a mélységből.

A guggolás is majdnem olyan könnyen megy, mint lovaglás után, de azért van érzetbeli különbség. Párhuzamos talpélfogással, íjállással, egy kis lógással segítettem az izmaimnak felidézni milyen is, mikor lázban égnek.

Felmásztam a ló hátára, de megint kiment alólam, így magamat kellett tartanom. Az idő fogságába kerültem, nagyon lassan teltek a másodpercek, a fájdalom sokkal gyorsabban érkezett. Elsősorban belső combizmok, az állás szélessége miatt, majd a többi comb és egyéb izom, a teljesség kedvéért.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr725205781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása