Aquarealaxáció

Címkék: Aquarealaxáció

2013.05.11. 12:21

aqua_01.jpgIsmered azt az érzést, amikor egy jó forró kádfürdőben kellemesen ellazulnak izmaid és végre kikapcsol az agyad? Amikor masszázstól teljesen felfrissül, gyógyul a tested? Amikor gravitáció nélkül repülsz, táncolsz, lebegsz? Emlékszel még arra, ahogy egészen kicsiként belebújsz szüleid óvó ölelésébe és tudod, biztonságban vagy? Szeretnéd újra megtapasztalni a teljes gond(olat)nélküliség állapotát, a magzati létet? Érezni, hogy a világtól nem elkülönülten létezel, hogy Te és az Univerzum összetartoztok?”

AquaRelaxáció

Mi az AquaRelaxáció?

Az AquaRelaxáció egy gyógyító/lazító terápia, ami testmeleg vízben történik. Az AquaRelaxációt az Auroville Magyarország Közhasznú Egyesület (AMKE) felkérésére dolgozta ki Magyarországon és Indiában Nagy Boglárka, nemzetközileg regisztrált terapeuta és oktató.

Miben más és egyedi ez a terápia?

A terápia egyediségét a meleg-vizes közeg adja. A meleg vízben izmaink már önmaguktól is ellazult állapotba kerülnek, és ez tovább fokozható a szakavatott mozdulatokkal. A különleges eszközök segítségével a lebegtetett vendég a súlytalanság nyújtotta szabadság élményét éli meg, miközben a terapeuta finom és dinamikus mozdulatokkal végez nyújtásokat, masszázst és kimozgatásokat a főbb izomcsoportok és meridiánok mentén. A meleg vízben, a háromdimenziós térben történő a lélegzettel összehangolt ritmusban végzett mozdulatok olyan szinten képesek a testeket ellazítani és átmozgatni, ahogy a szárazföldi technikák nem.

Kinek ajánlható az AquaRelaxáció?

Az Aquarelaxáció kortól, nemtől és panaszoktól függetlenül bárkinek ajánlható. Az AquaRelaxáció kezeléseket gyógytornászok, masszőrök, mozgásterapeuták, gyógypedagógusok és dúlák alkalmazzák relaxáló és terápiás célokra, hogy csak néhányat emeljünk ki az eddigi alkalmazási területek közül. Egészséges és beteg felnőttek és gyermekek egyaránt élvezhetik az AquaRelaxációs kezelések hatásának előnyeit.

Kik szoktak AquaRelaxáció kezelésekre menni és miért?

Az érdeklődők és igényeik nagyon változatosak.

  • Több olyan érdeklődő is volt, aki víziszony miatt jött majd egy kezelés után a megélt élmények hatására eldöntötte, hogy megtanul úszni. Akiben kialakult a félelem a víztől nagyon vágyik arra, hogy túllépjen a félelmein, mert belül érzi, hogy a víz az a fontos életelem, ami képes arra, hogy átöleljen, befogadjon, megtisztítson.

  • Sokan fájdalmak miatt jelentkeznek, pl. volt, aki becsípődés miatt jött, mert már több hete szenvedett és sajnos eddig semmi sem segített neki. A kezelés végére meglepődve tapasztalta, hogy végre teljesen elmúlt a fájdalma.

  • Vannak idegsérülések miatt jelentkezők, pl az egyik agyvérzésen átesett páciens a kezelés után azt vette észre, hogy könnyebben mozog és még az egyensúlyérzete is megnőtt.

  • Nagyon sokan a stressz általános csillapítására használják. Gyakran meg szoktak lepődni azok, aki rendszeresen végeznek relaxáló gyakorlatokat, hogy mennyire túl tudnak lépni saját eddig megismert ellazulási határaikon.

  • Olyanra is volt már többször is példa hogy erős fizikai megerőltetés pl. Marathónfutás után kapott valaki AquaRealxációt. Ezekben az esetekben mindig nagyon gyorsan regenerálódott a szervezett, így könnyebben ment az átállás a hétköznapokra.

  • Megesik, hogy súlyos érzelmi traumán átesettek keresik az AquaRelaxációt. Volt olyan anyuka, aki gyermekének a betegségét nem tudta feldolgozni, a kezelés végére rájött, hogy miként tud változtatni a saját hozzáállásán.

  • Sokan hozzák el gyermekeiket stressz oldásra és magatartászavarok kezelésére. Ők arról számolnak be, hogy nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek a gyermekek.

Várandósok esetén van e speciális program?

A várandós kismamákat egyénileg is kezeljük, ugyanúgy ahogy bárki mást, de van egy külön programunk is a kispapákkal érkezőknek. Nagyon kedves élmény a várandós párokkal végzett terápia, ez egyrészről enyhíti a kismama mozgásszervi panaszait, és mivel baba és mama egyaránt meleg vízben van így a kezelés ideje alatt megerősödik a belső kommunikáció, a közös belső utazás alatt még mélyebben összehangolódik a baba és mama, mint korábban. A kispapa pedig végigkíséri, sőt támogatja ezt a folyamatot a terapeuta segítségével. Egészen magható élmény látni azt az átalakulást, amin a kispapák mennek át egy-egy ilyen program során. Az eleinte még kicsit zárkózott vagy bizonytalan apukák a kezelés végére már olyan szintű nyugodt és magabiztos jelenléttel tartják a karjukban a kismamákat, amin látszik, hogy megtalálták helyüket és szerepüket a családban.

Miért hat ennyire mélyen az AquaRelaxáció?

Sokan figyelték és kutatták az elmúlt években a meleg-vizes terápiákat. Egy érdekes kutatás, ami a egyszerre vizsgálta pácienst és a terapeutát, azt mutatta ki, hogy a kezelés során az első 20 percben a lélegzetük, a második 20 percben a szívverésük a harmadik 20 percben pedig az agyhullámuk rajzolata hangolódott össze. Az AquaRelaxáció során a terapeuták felismerik és felhasználják ezeket az elért összehangolódási állapotokat a mélyebb gyógyulás érdekében. Az izmokban felhalmozódott feszültségeknek lelki okai is vannak, amikor vízbe merülünk, a tudatalattink felszabadul, és a felszínre törő feszültségeket a víz feloldja. Ezáltal egyszerre gyógyul a test és a lélek. Az AquaRelaxáció esetében a gyógyítást nem a terapeuta idézi elő, hanem a fő gyógyító a víz és a páciens önmaga. A terapeuta érzékenységén és szakavatottságán múlik viszont, hogy mennyire mélyen tud a vendég elmerülni a víz és a felsőbb én gyógyító erejében.

Mennyi ideig tart a kezelés és hányszor kell ismételni a teljes siker eléréséhez?

Ez teljesen egyéntől és lehetőségektől függ, az biztos, hogy minden egyes kezelés hasznos és hatásos. Általában az első kezelés másfél órás ebben már benne van egy állapotfelmérés is.

Hol lehet bővebben is tájékozódni?

www.aquarelaxacio.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr165295023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása