Yin és Yang

Címkék: yin yang tai chi páros forma

2014.06.22. 22:30

Az élet kettősége, yin és yang. Mit lehet róluk tudni? Amit érdemes, azt a lenti ábra tartalmazza, összefoglalja tömören

Edzésen elkezdtük a páros formát tanulni, ahol is ezt a kettőséget egyszerre két helyen is tapasztalhatjuk. Egyrészt ott van bennünk, valamint a partnerrel történő kapcsolatban is fellelhető.

Ráadásul páros forma esetén minimum két formát kell megtanulni, de lehet belőle négy is. Van egy támadó, és egy védekező része, valamint igazi kihívásként meg lehet tanulni mindkét oldalra is.

Ha ez még nem lenne elég, a forma elvégzéséhez nem elég a mi felkészültségünk, az se elegendő, hogy a partnereünk mennyire tudja a formát, az is fontos, hogy mennyire tudunk egymásra figyelni, fenntartani a kapcsolatot.

Ezzel a gyakorlattal, sok, a tai chi-ban fontos képességet, tudást el lehet sajátítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr696402487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása