Komplexum

Címkék: komplexum sanbao

2013.03.11. 11:01

A tárgyban említett témáról nem igazán lehet találni se magyar, se angol irodalmat, legalább is nekem nem igazán seikerült. Éppen ezért gondoltam arra, hogy írok róla pár szót, ha már sokszor említve van az oldalakon.

Tehát mi is a komplexum?

Egy négy részból álló feladatsor.

  1. Lovaglóállás - középmagas állás, több módon is lehet csinálni, jelenleg energiaáramoltatás gyanánt a comb belső felén húzzuk fel. Egyik láb, másik láb, majd a kettővel egyszerre.
  2. Faállás - csipő/vállszéles terpeszben szintén a lovaglóállásban végzett gyakorlatot csináljuk. A kezeket ki lehet nyújtani magunk elé, a tenyerek felünk néznek.
  3. Testsúlyáthelyezés - íj, illetve fordított íjállás, ahol a testsúlyunkat helyezzük át az első lábról a hátsóra, majd vissza. A csipő előre néz, amerre a gyakorlatot végezzük. Ez a mozdulatsor is többféleképpen elvégezhető, a lábbal húzunk, tólunk, illetve ide is be lehez hozni az energiaáramoltatást.
  4. Felhő kezek - alap tai chi mozdulat, szélesebb terpeszben a testsúlyunkat áthelyezzük egyik lábról a másikra, kezeink előttünk vannak, a tenyerek felénk néznek, egyik kéz a homlok magasságában van, a másik pedig a könyök alatt. Testsúlyáthelyezés után a gátat és fejtetőt összekötő egyenes mentén fordulunk, a kezek helyetcserélnek, és megyünk vissza.

Nem godnoltam volna, hogy ilyen nehéz felhő kezeket találni, ami nekem is megfelel, vagy csak béna vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr55127308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása