Fifty Seven

'The key to good technique is to keep your hands, feet, and hips straight and centered. If you are centered, you can move freely. The physical center is your belly; if your mind is set there as well, you are assured of victory in any endeavor.'

Alapból olyan izmom fáj, ami önmagában nem szokott, esetleg gyakorlás közben érzem, hogy ott van, izomláz még nem volt benne. Eddig.

A mai napi lovaglóállás is hozta magával a lelkes remegő láb érzetet, valamint az izomlázat. A szélesebb állás miatti csípőnyitás érzése szintén megmaradt, talán annyival több is, hogy a sarokhoz ülés, valamint a párhuzamos talpélfogás gyakorlat is egész pofásra sikeredett. Első ránézésére talán már a zsiráf ki se lóg a kígyó közül, 'pedig pöttyös és hosszú a nyaka'.

Amennyire nem volt kedvem nekiállni a lovaglásnak, annál többet adott utána. A gyakorlatból való kiállás nem is a felfelé irány miatt nehéz, hanem a fentebb említett csípő nyitás miatti fájdalommal kísért ok miatt.

Ma a komplexumot kis csoporton belül végeztem el. Igazából semmi különös élményem nem volt, kivéve, hogy a hosszú mély állás, azon kívül, hogy biztosan rendkívül jót tesz az emberrel, iszonyatosan fájni is tud, főleg, ha az időből még jelentős mennyiség van hátra.

Komplexum után volt egy kis nyújtás, lovaglóállás, sarokhoz ülés, valamint a párhuzamos talpélfogás. Ezek után egy kicsit formát gyakoroltunk. Itt is igyekeztem mélyebb állásban csinálni a technikákat, amik önmagukban még csak-csak mentek, de a váltás már nem volt annyira szép. Mély állásból lépést kivitelezni kicsit olyan volt, mint a hegyes és sík vidég váltakozása.


Utoljára még kísérletet tettünk a forma neveinek és a technikák összepárosítására. Nem modnom, hogy kirobbanó sikert lett, de nem is volt teljesen reménytelen. Meg kell jegyeznem, hogy a formák nevei megváltozni látszanak, vagy csak rosszul emlékszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr385206639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása