Tai chi gyakorlása közben jól ismert tény, hogy egy húron pendülünk, de az egy húr mindenek felett van még pár, amit jó észben tartani. Ha sikerül, akkor jobban fogjuk tudni, hogy mi mért, és mikor mozdul, valamint hova érkezik.

Miről is beszélek? Az összetartozó, együtt mozgó végtagokról.

Tenyér - lábfej
csukló - boka
könyök - térd
váll - csípő  (ami szerintem meg is adja a keretet)

A Tai Chi vilgnapon az egyik előadó bemutatója során egyenes ostorcsapáson kersztül szemléltette a gyakorlati megvalósítást. A technika végén a csőrben lévő kéz vajh hol lehet. Elől, hátul oldalt?

Mivel a csukló és a boka együtt mozog, ezért a hátul lévő lábnál illene keresni.

Egy gyakorlat a sok közül, egy kicsit gondolkodva a többiben is fel lehet fedezni. Szerintem az egyik legösszetettebb technika a  majmok visszaterelése, ahol mindezt tényleg szépen láthatjuk, feltéve, hogy jól csináljuk.

A kézzel együtt emelkedik a láb. Ahogy a hátul lévő kéz jön a fülhöz, és hajlik be, hajlik a láb is, valamint a két tenyér megfordul, a fej előre néz. Lépünk hátra, miközben a kéz előre megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaznap.blog.hu/api/trackback/id/tr305316064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása